Тази година традиционната Коледна кампания на Топ Преса е в помощ на Невсе Арнауд!

ЗОВ ЗА ПОМОЩ!!!

По Коледа се случват чудеса! Концерт в подкрепа на Невсе Арнауд – 18 декември от 18.00 часа Културния дом на Гоце Делчев

Невсе Арнауд е родена и израснала в град Гоце Делчев. От няколко години Неси, придружена от баща си, живее в Благоевград с една едничка цел – да завърши своето висше образование. Баща й – нейният верен спътник, е до нея вече четири години. А резултатите са налице – Неси е пълна отличничка в университета, постиженията й на конкурси и конференции говорят за упоритостта й повече от всичко друго. Невсе е родена от нормално протекла бременност в 9-ти месец чрез секцио. Диагнозата ДЦП е поставена на 2 г. възраст, постепенно се оформили контрактури на ставите на четирите крайника и за голямо щастие е с напълно съхранен интелект. След консултация с руския лекар – Александър Назаркин, Невсе получава лъч надежда, че след операция ще може да ходи сама. Руският лекар насрочва операция по метода на миофибротомите. Този метод на лечение не се практикува в България и единственият вариант за Невсе е да замине за сръбския град Чуприя в хирургичната клиника „Медикус“, където периодично ходи екип руски лекари, практикуващи този метод. Сумата, която е необходима за лечението на Неси е 10 000 лв., в които са включени разходите по заминаването и самата операция. Топ Преса разбра, че Джемиле Стамболиева се е захванала с нелеката задача да организира благотворителен концерт в помощ на Невсе. Каня и двете за да си поговорим и за да може историята на Неси да стигне до повече хора.

Джемиле:

 – Здравейте читатели на Топ Преса. Много ми е приятно, че днес съм гост на този прекрасен вестник. Аз съм Джемиле Стамболиева, солистка съм на оркестър на Ванчо Иванов от гр. Гоце Делчев. Имаме инициатива, която ще се състои на 18.12.2017 г. от 18.00 часа в културният дом на гр. Гоце Делчев. Това е един концерт, който ще представи едни от най- големите хитове на оркестъра. Решихме да го направим като благотворителен концерт и да помогнем на Невсе Арнауд, която е тук до мен. Тя се нуждае от операция, за която ще ви разкаже тя самата сега.

Неси:

Здравейте на всички читателина Топ Преса. Аз се казва Невсе Арнауд и съм студентка 4-ти курс Счетоводство и контрол в Югозападен университет Неофит Рилски. Сега ми предстои операция, която е много важна за мен. Искам да кажа на всички хора, които могат по някакъв начин да ми помогнат, както моята приятелка Джемиле. Аз искам да ви кажа, че тази операция ще се извърши от руски лекар. Той се казва Александър Назаркин. Той има болници в няколко държави, но България е най-близко до Сърбия. Операцията там ще се извърши по един специален метод, който тук в България не може да се прилага. Затова операцията ще се извърши в Сърбия. След което ми предстои много важна рехабилитация за която трябват много средства. Всички приятели се опитват да ми помогнат с каквото могат. Надявам се да се съберат средствата тъй като има още доста време. Мислим да направим операцията към май или юни месец защото аз съм сега последна година бакалавър и бих искала да си завърша сега висшето образование и после да имам повече време да се отдам изцяло на здравето си. Искам да благодаря на всички приятели, които са с мен и ме подкрепят с каквото могат.

Неси:

Каква е сумата, която е необходима?

Досега сме изчислили, че общо всичко ще излезе 10 000 лв., но не се знае дали тази сума ще е достатъчна. Може би по-нататък да потрябват и още средства…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

(8-14 декември 2017 г.)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене