Кресненското дефиле продължава да бъде едно от най-опасните пътни трасета

Eдно от опасните трасета в страната e района на Креснеското дефиле, където денонощно минават товарни автомобили в посока Гърция, предава БНТ. Тежкотоварните автомобили затрудняват движението и изнервени шофьори започват рискови изпреварвания, които водят до пътни инциденти. Жителите на Кресна нееднократно протестираха с искане участъка от главен път Е-79 ,който преминава през града, да се обезопаси със светещи пътни знаци, стационарни камери и да се възстанови пътната неравност,която убива скоростта на автомобилите.
За да обезопасят опасното трасе в Кресна, екипи на „Пътна полиция“ непрекъснато следят скоростта в рисковия участък с мобилна камера.
Жителите на Кресна казаха ,че ще живеят по-спокойно ,ако в града им има постоянно патрулна кола ,която да следи за нарушители, допълва БНТ. Допълнителни патрулни екипи дежурят в Кресна в петък, събота и неделя ,когато трафикът по главен път Е-79 е най-натоварен.
Пътят от Симитли в посока Гоце Делчев през прохода Предел е не по-малко опасен. От „Пътна полиция съветват още по време на снеговалеж водачите да проявяват повече търпение, особено когато трасето се почиства.“
Към този час се забелязва по-натовареният трафик в посока София, но движението се осъществява нормално. През изминалата нощ имаше за кратко снеговалеж и в сутрешните часове пътищата в Югозапада бяха мокри и хлъзгави. Към момента пътната настилка е суха, но това по-никакъв начин не бива да успокоява шофьорите.
От „Пътна полиция“ съветват водачите да шофират с повишено внимание, да спазват необходимата дистанция, и да не предприемат рискови изпреварвания.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене