Слънчева сутрин, облаци привечер в Югозапада днес

Днес ще се усили южният вятър, по-чувствително в Източна България и северно от планините. Облачността ще започне да се увеличава, отначало средна и висока, до вечерта в Западна България ще се вплътни. Максимални температури между 10° и 15°, в западните райони на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина, където ще остане почти тихо, по-ниски: 7°-10°.

През нощта срещу неделя от запад на изток ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и по високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

   За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 13°, а минималната -3°,

Благоевград 12°/-5°,

Банско 11°/-5°,

Сандански 11°/0°,

Разлог 12°/-5°,

Дупница 10°/-6°,

Кюстендил 10°/-7°,

Перник 10°/-5°,

Петрич 11°/0°

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца – ще подължи да се понижава.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Топло за декември с максимална температура на височина 1200 метра около 7°, а на 2000 метра – 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, а след обяд временно и силен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-15°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене