Мелник иска пари за ремонт на площада и главната улица

Кметът на най-малкия ни град Мелник – Наско Петев, отправи призив за отпускане на финансови средства за решаването на тежки инфраструктурни проблеми. Апелът му е към общинските съветници в Сандански, които да осигурят финансово подпомагане на курорта и да гласуват необходимите средства в бюджета за 2018 година. Управникът на архитектурно-историческия резерват алармира за тежкото състояние на главната улица в курорта, която се нуждае от спешен ремонт. Такава е и ситуацията с площада, който не е ремонтиран от 45 години.

„Имам разбирането на общинския кмет на Сандански – Кирил Котев, но ми се иска общинските съветници да разберат какво означава Мелник. Това е място с история, познато от векове и по света, а не само у нас. Стига са ни загърбвали, тази година не ни дадоха един лев инвестиция. Обръщам се и към новия председател на ОбС – Георги Георгиев, който също да ни подкрепи. Защото тук не е просто една от туристическите дестинации на община Сандански, а една от туристическите перли на България”, заяви Наско Петев. Той предупреди, че местните хора са готови на протестни действия, ако и догодина няма пари за ремонти на площада и главната улица.

Кметът и жителите на Мелник искат и въвеждане на мерки срещу паркирането на автомобили в центъра на най-малкия ни град. „Особено по празници и през уикендите тук е по-натоварено с коли дори от областния център на Пиринско – Благоевград. Затова искаме въвеждането на „Синя зона”, платеното паркиране ще сложи край на струпването на коли по тротоари и пред къщи и заведения”, каза кметският управник. Според него не е нормално пешеходците да се чудят откъде да минат, тъй като навсякъде по главната улица има спрели моторни превозни средства. Крайно време е да има такса за влизане с МПС в центъра на архитектурно-историческия резерват. Това обаче трябва да бъде гласувано от общинския съвет. Целта ни е да направим проходим центъра на Мелник и за местните жители, и за туристите”, уточни кметът на най-малкия ни град. До 1989 г. е било забранено на коли без пропуски да влизат в архитектуно-историческия резерват.

/kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене