Данъчни запечатаха 10 магазина в Пиринско

Данъчни предприеха акция под прикритие като тайни клиенти и изловиха служители на магазини, които работят без да издават касови бележки или въобще нямат касови апарати в търговските обекти.

10 магазина са запечатани след акцията. 3 от затворените търговските обекти са в Благоевград и се намират само на метри от офиса на НАП. Под наблюдението попаднали обекти за дрехи втора ръка, за зеленчуци и други. Като клиенти се представили данъчните, но не получили касови бележки. При проверките са установени още липса на касов апарат и разлика между маркираните и наличните пари в касата. Нарушенията са установени на място от софийски екипи в отдел “Оперативни проверки“, съобщи главният експерт в отдел „Комуникации” в ТДД на НАП Лиляна Димитрова. Търговски обекти са запечатани и в Петрич, село Капатово, Кресна, както и Сандански.

Санкциите за фирмите –нарушителки за неиздаване на касов бон са от 1000 до 2000 лв. при първо нарушение и от 1000 до 4000 лв. при повторно, а за липсата на фискален апарат са от 3000 до 10 000 лв. В рамките на административното производство управителите на търговските дружества имат право на възражение преди издаване на наказателните постановления.

/trud.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене