В Дупница откриха дневен център за възрастни хора

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, официално бе открит днес дневния център за възрастни хора с увреждания. На събитието присъстваха кметът на общината инж. Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Красимир Георгиев, председателят на ОбС Емил Гущеров, целият персонал на центъра, както и по-голямата част от потребителите.

Инж. Чимев подари на Управителят на центъра Красимира Токева икона на закрилника на Дупница „Св. Иван Рилски“. Всички помещения за напълно нови и обзаведени, като за потребителите са осигурени и различни удобства за прекарване на времето си през денят. 376 335 лева е общата стойност на проекта, а финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Всички услуги, които се предоставят са напълно безплатни, а броят на персонала е 12 човека. „Нека Свети Иван Рилски ви закриля. Реализацията на такива проекти придават много смисъл. Надявам се, че тук ще успеете да намерите уют близък до семейния, да се чувствате по-добре и да бъдете по-щастливи“, обърна се към всички инж. Чимев.

Бившата учителка Цветанка Тунчева изказа благодарност на общинското ръководство от името на хората, като някои от гостите не скриха сълзите си от прочувствените й думи. Възрастна жена пък дари инж. Чимев и Милев със собственоръчно изплетени терлици. „Толкова мога, но ви благодаря от сърце“, обърна се тя към двамата, които едва сдържаха сълзите си.

Центърът е обзаведен с няколко помещения – всекидневна, столова, кухня, стаи за отдих и други. Да обгрижват хората, към Центъра са назначени социален работник, медицинска сестра, рехабилитатор, арттерапевт, трудотерапевт, психолог и санитари.

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене