Брейк фест в Благоевград

Брейк фест

„KINGZ OF THE WEST” обещава да бъде сред запомнящите се танцувални събития в Благоевград. На 26 април площадното пространство пред зала „22-ри септември”, (при лошо време Младежкия дом) ще  се превърне в арена на брейк битките и хип-хопа. Събитието ще има състезателен характер, така че надпреварата ще бъде изключително напрегната. Известни брейкъри от различни части на страната, под зоркото око на изявени съдии с международен ранг, ще демонстрират бунтарския си дух в центъра на Пиринска Македония. Специални награди ще стимулират състезателите, които ще се стремят да покажат най-доброто от своите техники. Организатори са Община Благоевград и Общински младежки дом. Началото на уличната надпревара е 12.30 ч., в събота.

 „Уличните танци, които в последните години стават изключително популярни сред мледите хора, носят точно бунтарството, нов поглед към света и неговото демонстриране. Целта ни е да дадем възможност на любителите на брейка и хип-хопа  от цялата страна да се срещнат именно в Благоевград – един от най-младежките и модерни административни центрове в страната”, уточни директорът на Младежкия дом Стоян Веселински.

Чрез тази среща брейкъри и хип-хопъри ще обменят опит и ще демонстрират своите умения . Атрактивността и свободния дух, които носят уличните танци, ще спомогнат за  привличане на подрастващите към този нов вид танцово изкуство, е желанието на организаторите.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене