Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily

Правителството одобри още 7.2 млн. лв. за субсидирана заетост

Правителството одобри допълнителни 7.2 млн. лв. по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2014 г. Средствата ще отидат за субсидирана заетост по Националния план за действие по заетостта за тази година. Това решение е взел Министерският съвет на редовното си заседание в сряда.

София и Стара Загора на финал за градски идеи

Изключително рядко България е сред активните, иновативните и отличниците. Сега за пръв път два български града са сред финалистите на състезание за по-добри градове. От общо 155 кандидатури в Европа София и Стара Загора са минали предпоследното сито в организирания от фондация Bloomberg Philantropies конкурс „Предизвикателство за кметове“ (Mayors Challenge). Освен оценка за идеите фондацията всъщност дава финансиране – победителят ще получи 5 млн. евро за реализиране на проекта си, като ще има и още четири награди от по 1 млн. евро.

“Сега”

НЗОК глоби болници с 1.5 млн. лв. за нарушаване на порочните й правила

Фиктивни пациенти, заключени отделения по празниците, дежурни лекари без специалност и отчитане на дейност, която реално не е извършена – такава картина в болниците са заварили проверяващите от здравната каса. Налице е и друга тенденция – по част от клиничните пътеки за редки болести вече са изхарчени половината от парите, предвидени за цялата година.

Средната класа в Канада е най-богатата в света

Средната класа в Канада има по-високи доходи и живее по-добре от средните американци, за които в продължение на десетилетия се смяташе, че са стожер на икономиката на САЩ и получават най-високи доходи в сравнение с представители на този ешелон в останалите държави по света, писа в. „Ню Йорк таймс“. Изданието цитира проучване, което е правено в продължение на 35 години и проследява промените в нивото на доходите на човек от средната класа в периода от 1980 до 2010 г.

“Труд”

Европлощади за милиони вече се рушат

Площади в няколко български града, ремонтирани с европари, вече се рушат и се нуждаят спешно от нова поправка, показа проверка на “Труд”.

Зам.-кметът на Плевен взел 4000 лв да уреди обществена поръчка

Зам.-кметът по финансите на Плевен Алексей Зелов е взел 4000 лв. подкуп, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Рушветът му бил даден от представител на местната фирма „Пауър инженеринг“. Срещу паричното поощрение зам.-кметът трябвало да съдейства за спечелването на обществена поръчка. През 2008 г. фирмата е сключила договор с общината за поддръжка и ремонт на уличното осветление в града.

“Стандарт”

След 2 мисии в Ирак: Разстрел пред децата

Обезумял от ревност рейнджър гръмна жена си пред децата и захапа дулото. Ефрейторът Валери Калчев от Враца, който има две мисии в Ирак зад гърба си, застрелял Клавдия малко преди полунощ във вторник след семеен скандал. След убийството 36-годишният Отело заключил децата – на 1,7 и 5 г., в стаята им и се затворил с трупа на жена си. На сутринта Валери набрал брат си Мариян по телефона и се гръмнал. Мъжът хукнал към семейното жилище в кв. „Сениче“ и заварил Валери прострелян в главата, но все още жив, снаха си – бездиханна, а племенниците си – облени в сълзи в детската стая.

Пълна проверка на европарите

Обществени поръчки по Оперативна програма „Околна среда“ от времето на ГЕРБ ще бъдат изпратени на прокуратурата. „Европейската комисия не опъва чадър над никого, независимо от партийната принадлежност, независимо от националността“. Това заяви вицепремирът Зинаида Златанова, която отговаря за евросредствата. Изказването й бе по повод проведените обществени поръчки по ОП „Околна среда“, където заради открити системни грешки и нарушения при проекти, изпълнени в периода 2010-2013 г., от ноември 2013 г. е спряно изплащането на европейските средства по програмата.

“24 часа”

Пет месеца условно за проф. Драгомир Драганов

На 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, забрана да шофира 14 месеца и глоба от 100 лв. за каране на кола в пияно състояние бе осъден проф. Драгомир Драганов.

“Монитор”

Иде криза за пилоти

България може да се окаже без пилоти след 2017 година, алармираха от Асоциацията на българските авиокомпании (АБА). Светослав Станулов, председател на асоциацията, коментира, че трябва да се намери начин да се гарантира, че обучените кадри ще работят за България. Какъв ще бъде точно механизмът, предстои да бъде изяснен, обясни още експертът.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене