Застудяване и значителни валежи днес

Оранжев код в 17 области, 9 са с жълто предупреждение

Днес започналите от запад валежи от дъжд, ще обхванат цялата страна и на места ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, още преди обяд, по високите полета на Западна България, а по-късно през деня и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка.

В по-голямата част от страната температурите ще са без дневен ход – предимно между 0° и 5°, в източните райони до 10°-12°. През нощта срещу вторник валежите ще продължат, като и в Централна България дъждът ще премине в сняг и там също ще се образува снежна покривка.

   За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 11°, а минималната 1°,

Благоевград 6°/-3°,

Банско 7°/-3°,

Разлог 8°/-3°,

Дупница 4°/-4°,

Кюстендил 4°/-4°,

Перник 4°/-4°,

Сандански 7°/0°,

Петрич 6°/0°

Заради очакваните очакваните обилни валежи в 17 области е обявен оранжев предупредителен код, а в 9 – жълт код.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за ноември – ще продължи да се понижава.

Над планините ще бъде облачно, със снеговалежи. В масивите от западната половина от страната валежите ще са значителни. Ще се образува нова снежна покривка. Ще духа силен до бурен вятър по билата от южната четвърт, а в по-ниските райони от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно, ще започнат валежи от дъжд, след обяд значителни. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене