Без категория

НОВА МЕСТА: Младежи от Германия полагат доброволен труд в Гоце Делчев

младежи

Младежите са от свободните евангелски църкви в Германия, които са основни спонсори на „Центъра за деца и възрастни“ в Гоце Делчев. В рамките на седмица те полагат доброволен труд там.
– /Йоханес Пане/ В Гоце Делчев ще останат 8 дни. Първото нещо, което ще направят е да направят отводнение на пясъчника, тъй като вали продължително и се събира вода. Другото, което ще направят – в двата нови парника ще посеят домати и краставици и когато узреят гражданите на Гоце Делчев ще могат да идват и да си купуват домати и краставици от тук.
Още две групи младежи се очаква да пристигнат през месец август в Гоце Делчев, които също ще работят доброволно, за подобряване на сградата в „Символ на любовта“.
– /Йоханес Пане/ Те искат да помогнат, за да може хората с увреждания да се чувстват още по-добре. Младежите трябваше да заплатят няколко стотин евро, за да могат да бъдат тук и да работят доброволно.

Освен да се включат със собствен труд, целта на визитата им е да видят инвестицията, която е направена тук от свободните евангелски църкви, както и да се запознаят с българския бит и култура.

– /момче от Германия/ Всичко, което виждаме, много ни харесва. Виждаме, че хората с увреждания се чувстват добре тук, че са интегрирани. Отвън има много хубава площадка, където могат да играят. Тези възможности няма всеки човек с увреждания в България.
Петнадесетте младежи вече получиха и първия си урок в Гоце Делчев. Те се научиха да танцуват българско право хоро.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене