Катастрофа в Банско, претърпяха футболистите на Ботевград

Истинска катастрофа от загуба с 6:2 преживяха играчите от „Балкан“, Ботевград, на стадио „Свети Петър“ в Банско. Ф К „Банско“ спечели втората в най-новата си история най-изразителна победа, след като помете с изразителната си победа над гостите от Ботевград. Това бе и първият, впечатляващ мач в треньорската кариера на наставника на козлите Димитър Крушовски, чиито възпитаници спазиха желанието му и зарадваха своите фенове на трибуните в последния домакински двубой за полусезона.

Мачът заслужено бе спечелен от козлите, които взеха инициативата срещу младия тим на гостите още от първата минута. Само до 5-та мин. те имаха две възможности за попадение, след като Георги Фикийн и Петър Лазаров можеха да открият, но шутовете им минаха близо до вратата. Гостите отвърнаха с удар на Цветослав Ботев, който бе избит от Иван Димитров. Любомир Витанов също пробва късмета си с удар отдалеч, а логичното се случи в 14-та мин., когато след центриране на Атанас Пашалиев, Руслан Иванов свали топката на Христо Петров, който откри. Голмайсторът на домакините можеше да удвои в 17-та мин., но Емил Петров внимаваше и неутрализира опасността. Гостите контраатакуваха опасно при всяка възможност само за минута се възползваха от невнимание в противвниковия лагер и поведоха в резултата. Първо след колективна грешка на вратаря и защитата пред него Ивайло Данчев изравни в 31-та, а само 60 сек., по-късно Ивайло Цветанов завърши с гол добра акция на своите. Банско стигна до изравнявване в 43-та мин., когато Милен Лефтеров стреля и намери лявата греда на противниковата врата, а Христо Петров отбеляза второто си попадение в мача. В 48-та мин. съдиите отмениха гол на един от най-активните на терена Руслан Иванов. В 55-та обаче резултатът бе 3:2, след като Петър Лазаров намери отлично Руслан Иванов, който с глава се разписа. Малко повече от час след началото на срещата Милен Лефтеров направи 4:2 след центриране на Христо Петров, който пък след самостоятелна акция в 72-та мин. фиксира своя хеттрик. Милен Лефтеров можеше да отбележи второ попадение в 76-та мин. сам срещу вратаря, но прехвърли и него, и вратата. Крайното 6:2 оформи местният любимец Красимир Дурчов, след като намтериализира хубаво центриране на Руслан Иванов от ъглов удар.

Мнението на двамата треньори за мача, вижте в интервютата, които Топ Преса предлага на многобройните си зрители и читатели.

Поради проявен голям зрителски интерес очаквайте пълен запис на мача Ф К „Банско“ – „Балкан“, Ботевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене