Председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов: Днес, на Велики Четвъртък, имах честта и удоволствието да посрещна в Общински съвет – Дупница златното момиче на дупнишката и българската борба Миглена Селишка

Днес, на Велики Четвъртък, имах честта и удоволствието да посрещна в Общински съвет – Дупница златното момиче на дупнишката и българската борба Миглена Селишка.
Миглена е европейски шампион, вицеевропейски, многократен републикански шампион. Момиче с изключителни успехи за своята възраст. Спортният й път започва в пети клас. Ученичката от ОУ“Евлоги Георгиев“ се записва в клуба по борба на Виктор Бонев. След това продължава в спортното училище в Самоков. Още като девойка е повикана в националния отбор за кадетки. Там безапелационно надборва всички конкуренти и до сега е неизменен участник при националите. А тази година ще представи България и Дупница на Олимпийските игри в Токио.
Когато това фино и младо момиче се здрависа с мен и поседна на стола си казах, че по-скоро прилича на гимнастичка или лекоатлет. Още по-голямо впечатление ми направи нейната скромност и добрината, която излъчва. Усмихната, лъчезарна, но и съсредоточена и решителна. Човек, който знае какво иска и как да го постигне. Човек, обръгнал на лишения в името на успеха. На дисциплина и отговорност. Човек, здраво стъпил на земята.
И се замислих за плеадата млади дупнишки шампиони в момента – Миглена, Дани Александров и Кирчо Милов в борбата, Ели Василева и Цецо Соколов във волейбола, Теди Динева в баскетбола, братя Джорджеви – таекундо, момичетата от бадминтона, тениса и софтбола, Добри Радев и още, и още млади дупнишки спортисти. Всички те са доказателство, че с труд и постоянство успехът е неизбежен. Че младите хора могат да успеят, когато силно желаят. Че Дупница е спортен град, който продължава да ражда шампиони.
Миглена е пример за младите хора. Самата тя ми обеща да бъде патрон на спортни мероприятия в общината. В града, който обича и който я обича. Без да се замисли изяви готовност да бъде на всяко събитие, на което бъде поканена. Това е Големият Шампион! И Големият Дупничанин!
Подарих й икона на Света Богородица. Нека Светата Майка я закриля в живота и в спорта. Нека й помогне да стане олимпийски шампион. Нека я пази от контузии и болести.
И с правото, дадено ми от Народа, й казвам: Миглена, Дупница те обича!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене