Изложба на Венцислав Кирилов и Георги Ашиков в Арт салона на Радио Благоевград

За втори път Венцислав Кирилов ще гостува на Арт салона на Радио Благоевград, този път заедно с Георги Ашиков. И двамата живеят в град Сандански.

Венцислав Кирилов е роден през 1972 годинта в Монтана. Работил е като илюстратор и карикатурист, бил е част от екипа, реставрирал църквата „Свети Георги“ и новооткритата раннохристиянска базилика в Сандански. Участвал е в изписването на църквата „Света Неделя“. В последните години Венцислав Кирилов се съсредоточава върху акварела и маслото. Творбите му са тематично и сюжетно разнообразни. В неговите натюрморти, портрети и пейзажи звучи оная лирика и поезия, която той успява да улови с много тънък и фин усет. Определят го като художник с богата и изтънчена чувствителност, емоционален и лиричен, художник с особена наблюдателност за детайлите и взискателен към себе си. Щедър колорист с фин, нежен и безпогрешен рисунък. Венцислав Кирилов е възпитаник на Факултета по изкуствата в Югозападния университет.

Георги Ашиков е роден през 1978 г. в Сандански. Завършил е Югозападния университет спецалност „Педагогика на изобразителното изкуство“ с профил Скулптора. Работи в родния си град като учител по изобразително изкуство в основно училище. Произведенията му са в областите на рисунката, графиката и колажа. От три години участва в Националното Биенале „Приятели на морето“ в Бургас. Участвал е в осмото Биенале на малките форми в Плевен, в Националния конкурс по графика за млади автори, Зоналната изложба „Струма“ – през 2016 и 2017г. Георги Ашиков е модерен художник, чието творчество се обогатява от свежото му и сполучливо втъкано чувство за хумор. Избрал е трудната техника на графиката, за да изрази себе си, и макар че използва основно черното и бялото, успява да пресъздаде в картините си много нюанси на човешките взаимоотнешиня.

Изложбата на двамата автори се открива на 14 ноември (вторник) от 18.00 часа в Арт салона на Радио Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене