Кметът Камбитов: За празника на града през 2015 г. ще имаме нов спортен комплекс със закрит басейн с олимпийски размери

Камбитов

Първа копка на 15 септември и откриване на празника на града 24 май през 2015 година. Това са сроковете за изграждането на новия спортен комплекс и басейн с олимпийски размери в двора на 8-мо СОУ „Арсений Костенцев” в кв. „Еленово” в Благоевград. Намеренията на общинското ръководство бяха обявени на пресконференция днес от кмета д-р Атанас Камбитов. Той изтъкна, че при благоприятно развитие на цялата процедура след около година градът ще има съвременно спортно съоръжение, разполагащо със закрит плувен басейн, многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и два големи тенис корта. Комплексът ще предлага на посетителите и паркинг за над 100 автомобила. Д-р Камбитов поясни, че финансирането за мегапроекта в размер на около 1 милион лева вече е осигурено.

Общината ще финансира с над 250 000 лева и реставрацията на парк „Ловен дом“, обяви кметът. По думите му същият проект е бил подаден за финансиране и по програма „Красива България“, но е бил отxвърлен. Д-р Камбитов изрази надежда, че след модернизацията на парка той отново ще се превърне в любимо място на благоевградчани за почивка и забавление.

Кметът Атанас Камбитов коментира и казуса с прехвърлянето на част от бившите казарми на община Благоевград. Той подчерта, че няма никакво развитие поради отказа на Министерство на отбраната да прехвърли имота, макар на мястото да се предвижда изграждане на експо център, музей на Македоно-одринското опълчение и църква. Кметът обясни, че за да се прехвърли имотът на общината, министерството иска да бъдат направени подобрения за 2 700 000 лева в района на действащото поделение, но тази сума е непосилна за общинския бюджет. „Това, което сме предложили, е максимум 900 000 лева, защото в противен случай от дарение ще преминем в продажба“, каза още кметът по повод забавянето на ключовия за Благоевград проект.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене