Синоптиците с лоша прогноза за следващата седмица! Идва студ и сняг, ето кога

През почивните дни времето ще остане стабилно, но още следващата седмица ще ни напомни за наближаващата зима. Преди това обаче – в следващите дна и понеделник температурите ще се повишат още и ще бъдат между 12-16 градуса.
В първия ден от новата седмица северно от планините градусите може да стигнат дори до 18, показват средносрочните модели на времето.
Във вторник обаче започва сериозна промяна на времето. Ще се формира средиземноморски циклон, който ще оказва влияние над времето в страната и на Балканския полуостров през цялата седмица. Още вторник следобед на запад и северозапад ще започнат валежи. В сряда и четвъртък времето над цялата страна ще бъде лошо, ще има и сериозни валежи.
Температурите до сряда ще останат сравнително високи – между 10-15 градуса. Но с преминаването на циклона през Гърция и насочването му към Турция страната ни ще попадне в неговата студена част и от северозапад и запад ще започне да нахлува студен въздух.
Сряда вечерта и в нощта срещу четвъртък е възможно по високите полета в Западна България е възможно да прехвърчи и сняг.
След това влошаване на времето валежи не се очертават до 25 ноември. След 19 ноември температурите през деня отново ще се повишат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене