Внимание, шофьори! Безпризорни коне застрашават живота на хората по пътищата в Пиринско

Коне, оставени без надзор на входно-изходната артерия на Петрич в посока Кулата застрашиха днес живота на шофьори, пътуващи по трасето. На въпросния участък до Гробищният парк на града два коня, пуснати на произвол излезли внезапно на пътното платно, препречвайки пътя на автомобилите. Като по чудо шофьорите успели да спрат и да избегнат верижна катастрофа, в която е можело да се ударят по няколко автомобила и от двете страни на платното.

Според хора работещи в този район това се случва почти ежедневно и по няколко пъти на ден. Конете идват от ромската махала, намираща се до гробищния парк. Собствениците необезпокоявани пускат конете си на свобода без да се замислят за опасността, която може да се случи при подобен инцидент.

През годините в този участък не еднократно са ставали инциденти с блъснати коне. Властите съответно предприеха необходимите действия и по дължината на участъка бе поставена мантинела и обозначителни табели.

Надяваме се, че отговорните институции ще предприемат действия по обезопасяване на участъка и може би санкциониране на собствениците на конете, който така безотговорно пускат животните

Ани Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене