„Лаборантът“ Вл. Краузе с тригодишна присъда и глоба 10 000 лева за производство на дрога в апартамента му в Банско

Три години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 10 000 лева получи банскалията Владимир Краузе след споразумение между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата му. Краузе, бе обвинен в производство на наркотици и бе арестуван край Симитли с дрога в лични му автомобил, в който по време на акцията бяха съпругата му и детето му.

Според обвинението подсъдимият Краузе в апартамент в гр. Банско, в гаражно помещение и лек автомобил „Мeрцедес GL 450“, без надлежно разрешително, произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – амфетамин.

Общото нето тегло на откритата дрога, във вид на прахообразно вещество и таблетки, възлиза на 4229, 75 грама

В нарушение на Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, В. Краузе държал химични съединения – фенил 2-нитропен, за получаване на амфетаминбаза. Течностите били разпределени в бидони – четири със съдържание на бензалдехид и седем – с нитроетан.

Стойността на всички наркотични вещества е в особено големи размери – 126 892, 50 лева, а на материалите за тяхното производство – 17 131, 40 лева.

Освен това в лек автомобил подсъдимият незаконно държал късоцевно огнестрелно оръжие марка „Астра“ и боеприпаси – осем бойни патрона. Според адвокатите му, той през цялото време на разследването срещу него е помагал на органите на реда, като сам е посочил мястото, където се намират прекурсорите за производство на дрога в минилабораторията му в Банско. Краузе е със смесен произход, баща му е немец, израснал е в Перник и се оженил в Банско.

 

/СТРУМА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене