Слънчева сутрин, облаци, дъжд и силен вятър привечер

Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, а вечерта и превалявания. Вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България ще е умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

През нощта срещу понеделник на много места ще превали дъжд, а вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, значително ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде силен и бурен. С него ще нахлува студен въздух.

За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 16°, а минималната ,

Благоевград 16°/,

Банско 15°/1°,

Разлог 16°/3°,

Дупница 14°/1°,

Кюстендил 15°/1°,

Перник 14°/2°,

Сандански 16°/6°,

Петрич 15°/7°

Заради очаквания силен вятър в цяла Северна България е обявен оранжев предупредителен код, а в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град кодът е жълт.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври, през деня ще продължи да се понижава.

В планините ще има променлива облачност. Ще духа силен и бурен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа югозападен вятър, който през деня ще се усили, а през нощта срещу понеделник ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде още по-силен. Максималните температури ще са 14-16°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, с тенденция за усилване.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене