ВИДЕО: Оркестър, специално сформиран за празникът на града, свириха снощи в Гоце Делчев

По покана на кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, и с любезното съдействие на световно известният български диригент, Иван Ангелов, снощи в Гоце Делчев бе изнесен празничен концерт по повод 105-годишнината от освобождението на Неврокоп от османско владичество. Специално за концерта в Гоце Делчев, в навечерието на празникът, именитият диригент бе асамблирал  перфектен младежки камерен оркестър при Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ с ръководител Мартин Павлов. „Този концерт го нарекох „Музика за приятели“. За това съм поканил и двама изпълнители от двете съседни страни – Гърция и Македония за да споделят с приятели празникът на неврокопчани“, каза диригентът Иван Ангелов.

Концертът започна с оркестрово изпълнение на „Българска сюита“ от Добри Христов. В програмата бяха включени още музикални произведения на Микис Теодоракис, Илия Пейовски, Офенбах, Брамс, Бизе, Лехар, Дворжак, Пучини, Ди Капуа и Уебър.

Концертът снощи в Гоце Делчев бе част от седмичната празнична програма в чест на 105-годишнината от освобождението на Неврокоп от османско владичество.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене