Курбан за стотици миряни край храма на Ванга

Стотици миряни ще пристигант в местността Рупите тази събота, 14 октомври, за да почетат храмовия празник на църквата „Света Петка“, която пророчицата Ванга построи в последните години от живота си.

Те и домакините от Фондация „Ванга” ще отбележат заедно и 23-годишнината от освещаването на храма, което бе извършено през 1994 година.

Отец Живко ще отслужи тържествена Света литургия в 11 часа в светата обител, а присъстващите ще запалят свещи и ще се помолят за здраве и благоденствие.

По-късно на всички, дошли в храма на пророчицата Ванга, ще бъде раздаден курбан, който ще се освети от свещеника. Миряните почитат това свято място и ясновидката заради добрините, които е сторила приживе на хиляди нуждаещи се от нейната подкрепа, като им е вдъхнала своята вяра, любов и кураж.

Вярват, че продължава да им помага и ги закриля. Те ще положат и цветя на гроба на пророчицата и ще се поклонят пред памейтта й. Деца и възрастни ще посетят и паметника на Ванга, който бе издигнат от едноименната фондация през 2011 г. за 100-годишнината от рождението на ясновидката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене