Без категория

20-г. неврокопчанин, който закла баба си, приет в спешно отделение, правят му изследвания на скенер

марио христов

20-годишният Марио Христов от Гоце Делчев, който закла ба­ба си по особено жесток начин през януари, е приет вчера в спешно отделение на благоев­градската болница. Под поли­цейски конвой младежът е за­веден за изследвания за уста­новяване на здравословното му състояние. Той бе задържан в ареста в Благоевград веднага след зловещото деяние.

При задържането му в ареста още тогава той заяви, че има заболяване на мозъка и желае да бъде прегледан от лекар. Вчера обвиненият за жестоко­то убийство младеж твърдял, че има изтръпване в лявата страна и не се чувства добре. След консултация със специа­лист невролог са назначени из­следвания в образна диагнос­тика на МБАЛ -Благоевград. При направените изследвания на скенер на глава и гръбнач­ни прешлени уврежданйя не са установени.

Припомняме, че при задържа­нето той направи пълни самоп­ризнания, при които описа на­чина, по който е извършил убийството. След разправия със 77-годишната си баба Магдале­на Христова той й нанесъл уда­ри с кухненски нож, замъкнал я в мазето и като видял, че още е жива, излязъл навън, взел брадва и я довършил. После скрил трупа под рафт в мазето и се върнал в стаята, където за­личил следите. След като минал с прахосмучкачка и измил по­да, той изгорил дрехите си и кървавата покривка от масата. Около обяд отишъл в черквата при свещеник и му казал за убийството. Марио Христов твърди, че баба му е виновна за всичките му неприятности.

20-годишният младеж е осъ­ждан 9 пъти, най-вече за краж­би, включително и на коли. За­почнал престъпната си дейност още 15-годишен. Докато бил непълнолетен, е осъждан и за притежание на наркотици, а само преди 3 месеца излязъл от затвора, след като изтърпял последната си присъда. Марио Христов живеел ту в къщата на родителите си в Гоце Делчев, ту в къщата на баба си и дядо си в село Копривлен.

Той е обвинен за убийство, извършено с особено жесто­кост, и по мъчителен начин за жертвата, за което се предвиж­да затвор от 15 до 20 години.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене