Банско изпусна пълен успех при гостуването си в Самоков

Рилски спортист и Банско не успяха да се победят, като завършиха наравно 1:1, в среща от 10-ти кръг на Югозападната трета лига, състояла се в Самоков

По един гол за двата тима отбележиха Ивайло Захариев – Пиф и Милен Лефтеров за гостите. Гостите от Банско могат да съжаляват за изпуснатите точки, пропускайки няколко чисти голови положения пред вратата на резервният страж на Рилски Йордан Кръстев.

Срещата започна равностойно с разигравания предимно в централната част на терена. Първото по сериозно положение в срещата се откри пред гостите. В 20-та минута, Фикийн получи удобна топка пред наказателното поле на „Рилски“ и отправи страхотен шут, спасен по случайност от Кръстев, който не успя да види кълбото. Топката се отби в ръката му и излезе в корнер.

Рилски спортист достигна до първото си голово положение в 30-та минута, след като Калоян Янков напредна по десния фланг, подаде пред наказателното поле на Банско на Максимов. Той финтира двама защитника на Банско и стреля по земя, но топката премина на сантиметри от десния стълб на Димитров.

В самия край на полувремето, Банско бе на косъм да открие резултата, след удар с глава на Руслан Иванов, но Кръстев показа рефлекс и изби. След изпълнението на ъгловия удар, топката бе попадена пред наказателното в краката на Витанов, който отправи топовен шут и топката премина на сантиментри над напречната греда на „Рилецо“.

През втората част гостите започнаха по-активно и настъпателно редеха атака след атака. В 53-та минута гостите от Банско отново бяха близко до гола, след рейд на Кристиян Михайлов, който стреля от няколко метра пред самоковската врата, но в последния момент Иван Иванов се изпречи на пътя на топката и тя се отби в рамото му. В тази ситуация гостите имаха сериозни претенции за игра с ръка, но главния арбитър Арсов бе категоричен, че такава няма.

В 59-та минута Рилски организира страхотна контраатака през центъра, топката достигна до Петков, който бе съборен точно пред пеналта, но съдията Арсов остана безмълвен.

В 65-та минута, Георги Фикийн от гостите премина като на парад през няколко защитника на Рилски спортист по десния фланг, подаде остро в наказателното, където Кръстев с мъка изби, топката попадна в Христо Петров, който я прати далеч над напречната греда. Така Банско пропусна поредния си шанс за гол.

Рилски спортист откри резултата в 68-та минута, след атака по десния фланг, топката бе центрирана пред вратата на Банско. Там Ивайло Захариев овладя и технично прехвърли двама защитника на банскалии и вратаря Димитров.

Гостите изравниха само 7 минути по-късно. Витанов намери Лефтеров в коридор пред вратата на Рилски, който се откъсна и излъга Кръстев за 1:1 .

В 80-та минута, след изпълнение на корнер пред самоковската врата, Фикийн се извиси над всички и с глава прати топката в напречната греда и излезе в аут.

До края на срещата „Рилецо“ опита да атакува, но гостите от Банско стояха много стабилно в защитен план и не допуснаха изненади.

 

 

 

 

Илиян Чалгънов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене