Курумбашев: Рестриктивни мерки срещу конкурентните български превозвачи, налага Западна Европа

Гости на дискусията бяха лидерът на БСП на област Благоевград – Валери Сарандев и кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов. 

„Европа срещу лицемерието и солидарността. Бъдеще за младите българи в рамките на ЕС“. Това бе темата на дискусията проведена вчера в Гоце Делчев с евродепутатът от БСП, Петър Курумбашев. Дискусията бе организирана от младежката структура на Общинския съвет на БСП, Гоце Делчев. Евродепутатът засегна проблемите на двойният аршин с който Западна Европа мери стандартите и отношенията си не само с България но и с цяла Източна Европа. Според Корумбашев, нашите международни превозвачи се налагат с професионализъм и конкурентно способност и все повече са предпочитани от западни партньори. В отговор на това, Западна Европа, с лицемерната си солидарност налага дискриминационни правила и задължения с което препятстват работата на нашите превозвачи. „Над 70 ясни протеционистични мрежи са създадени на пазарите на Австрия, Германия и Франция за нашите превозвачи. Най-засегнати от това са фирми от България и Румъния. Двете държави можем да  покажем на доста други държави, че можем да работим заедно и е време България и Румъния да се открият един-друг като съседи“, каза евродепутатът Петър Корумбашев.

Гости на дискусията бяха лидерът на БСП на област Благоевград – Валери Сарандев и кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене