Две дами в битка за шеф на културата в Сандански

Две от явилите се на конкурса три дами продължават надпреварата за директор на дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело” в община Сандански. Комисията счете, че документите на Ваня Мечева не отговарят на обявените минимални и специфини изисквания за длъжността. За следващия етап се класират Блага Христова и Катина Додушева.

Те трябва да се явят на тест на 17 октомври от 10,00 часа в стая 209 в сградата на Общинска администрация-Сандански. Ще бъдат препитвани по теми и казуси от пет закона – за местното самоуправление и местната администрация, за администрацията, за държавния служител, за предучилищното и училищното образование, както и за социалното подпомагане.

Кандидатите да са с висше образование и професионално направление „Педагогика”, имат поне 4 години професионален опит, компютърна грамотност, да владеят чужд език, да са запознати с работата в областта на образованието, културата и спорта. Това са изискванията за заемането на длъжността. След полагането на теста ще проведе и интервю с тези, които са одобрени от комисията да стигнат до последния етап на конкурса.

Победителят ще ръководи методически, организационно и административно, ще планира, организира, контролира, координира и отчита дейността на дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело”. Ще организира изпълнението на общинската програма за предоставяне на социални услуги. Ще координира, контролира и подпомага дейността на общинските училища и детски градини съобразно държавната и общинската политика в областта на образованието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене