Над хиляда самодейци пристигат в Брезница да открият новия площад с международен фестивал

Над хиляда самодейци пристигат за уикенда в село Брезница. Фолклорни състави от цялата страна и Македония ще гостуват в най-голямото гоцеделчевско село. Македонските гости ще нощуват в домовете на гостоприемните домакини.

Танцьори, певци и музиканти ще се представят в обновения център на селото. Тържествено ще бъде открит новия площад, на който е вече е изграден фонтан, голяма постоянна сцена, красива чешма, пейки и беседки. До  събота там ще приключи и озеленяването, а на площада и целия център е монтирано икономично модерно осветление.  Стойността на целия ремонт, заедно с укрепващите стени е 202 000 лева, уточни кметът на Брезница Иса Сакали. Средствата са осигурени от община Гоце Делчев по партньорски проект с македонската община Пехчево.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА:

7 ОКТОМВРИ

10:00 ч. – откриване

от 10:15 ч. до 17:30 ч. – изпълнения на самодейни състави от България и Република Македония

от 19:30 ч. – Празничен концерт с участието на ансамбли и изпълнители от България и Република Македония

от 22:00 ч. до 00:30ч. – Музикална програма с участието на Милко Бошнаков и македонската певица Жаклина Коловска

По време на фестивала ще бъде открит етно-базар, на който ще бъдат представени занаятчийски стоки и дребни производители от България и Република Македония.

8 ОКТОМВРИ 

от 10:00 ч. до 17:30 ч. – изпълнения на самодейни състави от България и Република Македония

от 19:30 ч. – Заключителен гала – концерт с участието на ДЮТА “Еремия”, гр. София и Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци, гр. Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене