ОЧАКВАНО: Бившият прокурор Сулев следствен за корупция! Десетки нови свидетели завяват готовност да проговорят срещу репресията му!

Той е карал 20-годишно момиче да проституира заради дълг от 300 лева към него. 

Софийският прокурор известен вече като „Страшилището от Гоце Делчев “ – Константин Сулев, който е обвинен за кражба на ток и сводничество, е разследван и за корупция. Засега обаче няма достатъчно доказателства, че той е пазил бандити, за да не им се повдигнат обвинения, съобщи шефката на спецзвеното “Антикорупция” Румяна Арнаудова. По случая обаче сериозно се работи.

В сряда нейният екип обвини прокурора от Софийската районна прокуратура в 2 престъпления. Едното е кражба на ток за месец и половина, преди да го хванат. Със спецустройство Сулев намалил 81% от сметката си. Другото му обвинение е, че е карал 20-годишно момиче да проституира. Поводът бил дълг от 300 лв., който девойката не могла да върне. Затова Сулев я принудил да прави секс с трима мъже, за да се издължи. В момента той е отстранен от длъжност. Арнаудова даде ясно уверение че разследването, срещу прокурора от Гоце Делчев тече с пълна пара.  „Има и други линии на разследване по това дело, чисто корупционни, и то няма да приключи до месец. Със сигурност има доказателства, че незаконно се е присъединил към електропреносната мрежа”, обясни тя. Що се отнася до другото обвинение – свождане на млада жена към съвкупления с три лица, говорителката на Цацаров обясни, че едно момиче е получило от него заем и тъй като не е можела да върне парите, гоцеделевецът й е водел клиенти. Момичето е на около 20 години, а сумата, която е получило от Сулев – около 300 лева.
Вчера вечерта водещи български медии като 24 часа, 168 часа, БЛИЦ и др. оповестиха също така че разследващите са зарити от писма и молби за свидетелстване срещу Сулев. Както информационна агенция www.toppresa.com писа от град Гоце Делчев, няколко сериозни и авторитетни бизнесмени са изразили готовност да разкрият как са им били искани средства за „комфорт“ от прокурора и бивш шеф на полицията. От София също имало желаещи да свидетелстват.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене