Засилено движение по пътищата за Гърция се очаква в следобедните часове и на утрешния 18 април

митница

Засилено движение по пътищата за Гърция се очаква в следобедните часове и на утрешния 18 април. От „Пътна полиция“ съобщиха, че ще има активно присъствие на полицейски екипи за регулиране и контрол на движението. Очаква се движението да бъде натоварено по международен път Е-79 – София – Драгичево – Дупница – Благоевград – Кулата в участъците с временна организация на движението, поради строителството на магистрала „Струма” в Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска област, и на рисковия участък Благоевград – Симитли – Кресна – Сандански. Участък с очаквано голямо натоварване в двете посоки е през Кочериново до Рилски манастир, както и второкласният път ІІ-19 – Симитли – прохода Предел – Разлог – Банско – ГКПП „Илинден”.
От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че в област София, по автомагистрала „Люлин“, поради извършване на аварийно – ремонтни работи, е ограничено движението на МПС в активна дясна лента на първи тунел в посока София – Перник. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация. Ограничено е движението на МПС в активна дясна лента в лявата тръба на първи тунел посока Перник – София, поради извършване на аварийно-ремонтни работи. Движението на МПС е пренасочено в изпреварващата лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация. Поради извършване на аварийно-ремонтни работи в дясна тръба на трети тунел посока София – Перник, се ограничава движението на МПС в изпреварващата лента, като движението на МПС се пренасочва в активната лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация.
В област Кюстендил по път І-1 /Е-79/ при км 332+800 движението се извършва само в лявата лента, поради извършване на аварийнно-възстановителни дейности на надлеза в дясната лента.
Въведена е временна организация на движението по първокласната пътна мрежа по път I-1 /Е-79/ в участъка София – Благоевград – Кулата, граница Гърция, както следва:
За посоката София – Кулата и обратно по път І-1 при км 427+500 (пътният възел с път ІІІ-108 за гр. Петрич и път ІІІ-109 за гр. Мелник), продължава по път ІІІ-108 до кръстовището на път ІІІ-108 с ул. ”Цар Борис ІІІ” в гр. Петрич, където е регулирано от светофарна уредба. В Петрич обходът е по улиците ”Цар Борис ІІІ“, ”Солунска” и ”Ел тепе” до кръстовището с път ІІІ-198 при км 71+590, също регулирано от светофарна уредба. Обходният маршрут продължава по път ІІІ-198 – село Марино поле – село Чучулигово – село Кулата и се свързва с път І-1 при км 442+400.
От км 378,0 до км 387,0 ще бъде затруднено движението поради машинно почистване на банкети от 09.00 ч. до 14.00 ч. Движението на МПС ще бъде урегулирано с необходимите пътни знаци и сигналисти.
В област Благоевград временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: По пътя Якоруда – Разлог, във връзка с изпълнение рехабилитация на пътя, движението на МПС е затруднено в участъка от км 61+500 до км 107+400. Движението е урегулирано с необходимите пътни знаци.
По второкласния път Горно Краище – Баня е въведено еднопосочно движение по мост при км 100+463.
По третокласния път ІІ-19 – Елешница – ІІ-84, на мост при км 1+550, поради опасност от изменение /деформиране/ на връхната конструкция от тежкотоварни MПС, се въвежда забрана за движение по едната лента на моста. Забраната за движението е на МПС с тегло над 20 т. Движението е урегулирано с пътни знаци.
Ремонтни дейности се извършват по второкласния път ІІ-19 Разлог – Гоце Делчев, където във връзка с изпълнение на рехабилитация на пътя, ще бъде затруднено движението на МПС от км 36,570 до км 93,670. Строителните работи ще продължат до 15 ноември 2014 г. Участъкът е регулиран с необходимите пътни знаци и табели.

focus-radio.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене