Новият капитан на националите ни, отново от Пиринско

Това е Станислав Манолев, на когото треньорският щаб на националния отбор ще повери капитанската лента 

Той ще изведе тима като официален лидер заради отсъствието на Ивелин Попов и Светослав Дяков, който не попада в плановете на Петър Хубчев във втори пореден лагер сбор.
Така Манолев е футболистът с най-много мачове за “трикольорите” от всички, които са на разположение – 50. Само Попето е с повече – 71.На практика роденият в Благоевград Манолев наследява като капитан своя приятел и съгражданин Светослав Дяков.
Тъй като ситуацията е извънредна и изборът е само за този двубой в тима няма да има сериозно обсъждане. Освен това и другите най-опитни в състава – Петър Занев и Николай Бодуров, са се застъпили за Манолев да е капитан.
От състава в момента отсъстват и другите големи претенденти за лентата. Николай Михайлов е без отбор, след като напусна турския Мерсин, а Владо Стоянов лекува дългосрочна контузия, след като получи травма именно по време на лагер с националите.
Освен, че ще получи капитанската лента, мачът с Франция ще е специален за Манолев и поради друга причина. В този двубой той ще се изравни по мачове за представителния отбор с легендата Борис Гаганелов. Бившият защитник на ЦСКА има 51 участия с екипа на България. Рекордьор по участия е Стилиян Петров със 106 мача, следван от Борислав Михайлов със 102 и Христо Бонев с 96

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене