Англичанин вдига къща за гости край Банско

Английски инвеститор получи зелена светлина от Областната земеделска служба в Благоевград да се промени предназначението на 2845 квадратни метра земеделска земя. Теренът е собственост на „Виджей“ ООД и е предвиден за изграждане на обект „Ваканционно селище “, намира се в местността Асар в землището на планинското село Кремен.

Това е първата подобна инвестиция в населеното място, което до момента оставаше встрани от туристически обекти и почивни бази. Дружеството се представлява от Джоузеф Тимъти Прат, който смята да построи сграда със застроена площ от 150 квадратни метра, достатъчна за 15 гости.

Ще се направи и паркинг. Ваканционното селище ще се отоплява с пелети, а 50% от цялата площ ще бъде за зеленина.

„Познавам го по физиономия, не живее в нашето село, но му е харесало. Селището ни е много хубаво, близо е до Банско, въздухът тук е чист, водата е превъзходна. Дано това начинание доведе повече туристи насам и помогне за развитието на туризма тук”, коментира кметът на Кремен – Емилия Пандева.

Областната земеделска служба промени предназначението на 1863 кв. метра земеделска земя за изграждане на обект „Къща за гости“ в местността Маноле, в землището на село Гърмен. Утвърдена е и площадка за проектиране на обект „Къща за гости“, който ще е на площ от 851 кв. метра в архитектурния резерват Лещен.

Земеделското ведомство е одобрило и промяна предназначението на 1728 кв. метра земеделска земя за изграждане на обект „Къщи за гости“ в имоти в землището на гърменското село Балдево. Това ще бъде поредният туристически обект в селището, което се намира близо до СПА курорта Огняново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене