Без категория

Сагата Калъмбов – Петров, има ли край?!

методи калъмбов

 Емил Петров и Методи Калъмбов се съдят вече 20г.  Предмет на спора е място, което е част от паркинга на хотел „Ален мак“ в Благоевград. Вече повече от 20 години и двамата твърдят, че въпросното място е тяхна собственост. И двамата притежават документи за собственост за него. Разликата е, че Емил Петров спечелва всички водени до сега дела, Върховния административен съд се произнася в негова полза, че именно той има право на собственост върху земята. И когато най-сетне се успокоява и си мисли, че краят е дошъл, отивайки да си вземе (в случая огради) полагащото му се , е „приятно“ изненадан. На мястото има паркиран камион, който Методи Калъмбов не иска да махне, а след като е помолен да го направи, започва да заплашва с уволнение и „връзки“ органите на реда. И битката започва отново – ново дело в Административен съд Благоевград, което Петров и семейството отново печелят, но упорит, Калъмбов обжалва в Софийски Апелативен съд. И не е само това, има заведено и друго дело срещу Петров и семейството му, в което дело Методи Калъмбов оспорва истинността на нотариалния акт, който Петров притежава.В подкрепа на своите твърдения, че притежава спорното място, г-н Калъмбов представи в съда меморандум. При направена проверка обаче става ясно, че според меморандума, единственото, което г-н Калъмбов и „Мак тур“ притежават са хотел ресторант, конферентна зала и лятната градина. Оказва се, че не зимната градина и паркинга не влизат в тази част. Следователно те се ползват незаконно. Съмнявайки се в безпристрастността на съдията по делото –Росен Василев, ответника в лицето на Петров и семейството му, поискаха отвод и то три пъти. Съдията, по неясни причини обаче, отказа да го направи. Защо това е дело е толкова важно за него?

Въпросът е кой още трябва да се произнесе, за да може тази съдебна битка да спре? Какви още документи и колко още дела трябва да спечели Емил Петров и семейството му, за да вземат това, което си е тяхно.Попитах Емил защо не се откаже, какъв е смисълът от цялото това нещо? А той ми отговори, леко ядосан, че това е единственото, което е останало от родителите му. „А и какъв пример бих дал на децата си, ако се откажа?!“

 Започва нова битка за Петров и семейството му. Въпросът е ще има ли край някога тази „война“ ?! Кой трябва да се произнесе,за да бъде признато правото на собственост на г-н Петров и семейството му върху въпросното место?! Ние от Топ Преса ще продължим да Ви информираме за този 20годишен спор и неговата евентуална развръзка.

Ина КОКОВА

DSC_0849

DSC_0850

DSC_0851

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене