В Годешево си получиха парите от тютюна, във Вълкосел все още чакат

В сатовчанското село Годешево си получиха дългоочакваните пари за тютюневата реколта от миналата година. В петък парите са били преведени по сметките на 30-имата производители от населеното място, заяви кметът Евелина Ковачева.

„Хората си чакаха сумите от края на миналата година и бяха доста изнервени. Важното е, че сега, най-накрая, всичко е наред“, допълни тя.

В село Вълкосел обаче банковите сметки на тютюнджиите все още са празни.

„Надявам се до края на работния ден да има преводи. Предполагам, че поетапно ще се изплащат сумите. Хората вече са нетърпеливи. В нашето село десетки семейства не са си получили парите за предадената тютюнева продукция“, призна кметът Сюлейман Арунов

Миналата седмица стана ясно, че „Булгартабак холдинг“ ще изплати парите на тютюнопроизводителите в Сатовчанско, които гръцката фирма „Лийв Табако Михайлидис“ им дължи, след като взе тютюна на хората, но отказа да го плати.

Новината, че „Булгартабак холдинг“ ще спаси отрасъла в района и ще изплати на хората дължимите суми, бе съобщена от кмета на общината Арбен Мименов, който е и председател на тютюнева браншова организация.

Развръзката на проблема идва след като месеци наред стопаните в района получаваха празни обещания, че ще си вземат парите за труда си.

Гръцката фирма „Лийв Табако Михайлидис“ дължи около 1,5 милиона лева на тютюнджиите в региона, като най-много – около милион лева, са на стопаните в село Вълкосел

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене