Без категория

Деца от Гоце Делчев усвоиха народни традиции и култура в Полша

DSCN1532

Великденски ястия и други полски традиции усвоиха деца от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Децата бяха на едноседмично посещение на свои връстници от Полша по проект за училищно партньорство „Коменски“, по програма „Учение за цял живот“.
Да се обмени комуникация между младите хора от различните страни на ЕС чрез английски език и да изучат културите на другите народи от европейското семейство е основната цел на проекта. До сега от гоцедлчевското училище са се включили 15 деца, които по програмата на проекта вече са посетили Чехия и Турция.
Групата от Гоце Делчев посетиха партньорското училище в село Риево, малборкски регион.
Българската група бе впечатлена от перфектната организация на домакините, подготвили богата и разнообразна програма.
„Този проект ни помогна да обогатим нашите познания по език и култура, запознахме се с нови хора, видяхме друг начин на живот”, сподели Илияна Москова.
„Запознахме се с тяхната култура и религия – малко по-различна от нашата, но пак близка. Посетихме и втория по големина в Европа замък, научихме много за тях. Видяхме, че семействата им са толкова гостоприемни, те ни приеха като собствени деца. Постоянно запълваха моето свободно време, отнасяха се много добре с мен. На свой ред пък ние ги впечатлихме с нашите български традиции за повечето от тях те бяха малко учудени, интересно ни беше на всички”, похвали се и Атанас Бозуков.
Проектът „Комински“ по програма „Учение през целия живот“, в който Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий е партньор, се финансира от Център за развитие на човешките ресурси.

DSCN1623

първо оу

DSCN1605

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене