Без категория

Включете се в инициативата „Неврокоп тича“

неврокоп тича

Включете се в първата проява на ученическата инициатива – маратон „Неврокоп тича“, която ще се състои на 17 май, с начален час 10.30 часа. Това предизвикателство за здравословен начин на живот чрез спорт ни отправят учениците от училищния парламент на Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, съвместно с община Гоце Делчев.
/Кезим Медев/ Идеята дойде още миналата година на едно събрание на Парламента. Решихме да направим някакъв спортен празник, в началото мислехме това да са отделни състезания по футбол, баскетбол, тичане, но след това взехме решение, че е по-добре един голям маратон за целия град, да се включи всеки, който желае, да няма ограничения нито във възраст, нито в местоживеене. За жалост не можахме да го реализираме миналата година, но ето, че неговият ред дойде сега. Скоро, след около 1 месец, на 17 май, ще се проведе. Казва се „Неврокоп тича“- Няма никакви ограничения, има награди и то големи, които все още не можем да съобщим. Работим заедно с общината, което предполага, че ще е с голям мащаб.
Стартът е тук, пред вратите на НПГ „Димитър Талев“, минава през цялата улица до светофарите, качва се към болницата, от там към казармата, от там към Културния дом и финишира точно пред Културния дом.
Своето желание за участие в маратона можете да заявите на email: nevrokopticha@abv.bg, посочвайки име, години и местоживеене, или да се запишете на място в деня на маратона – 17 май, между 8 и 10 часа.
Необходимо е да се заредите със спортен дух и настроение, а с останалото ще ви изненадат организаторите.

кезим медев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене