Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: С обсъждането на вариантите за изграждане на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле решаваме съдбата на областта

Бисер Михайлов – Областен управител на област Благоевград / Снимка: Методи Байрактарски (Топ Преса)

В дни като днешния, с обсъждането на вариантите за изграждане на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле решаваме съдбата на област Благоевград. Това каза в Симитли областният управител на Благоевград Бисер Михайлов по време на общественото обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле. Според Михайлов, именно поради тази причина днес в общинския център са се събрали толкова много хора, които се интересуват от съдбата на магистралата. „Това е причината, ние всички, ежедневно да очакваме старта на магистралата. Миналата седмица беше копката на ЛОТ 3.1 от автомагистрала „Струма“ и мога да ви кажа, че няма човек, който да не приветства това. Разберете и запомнете, че няма човек, който да не разбира необходимостта един от най-големите инфраструктурни проекти за област Благоевград да се случи“, подчерта Михайлов.


Той допълни, че докато се мислят варианти за изграждането на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле, от другата ни страна вече се строи. „Минете и вижте, че до Солун вече се стига по магистрала. Ние говорим –те строят. Съседната на нас Македония също стори магистрала, тоест отново докато ние говорим – те строят. Каква е причината единодушно да не застанем зад общата цял – Благоевград да се развива. Каква е причината да не застанем единодушно зад това да спасяваме човешки животи? През 2010 година имаше едно наводнение, заради което първокласен път – 1 или Главен път Е-79, както си го знаем всички, беше откъснат. Знаете ли, че три общини останаха без алтернатива, защото това им беше единственият път? На дни като днешния решаваме съдбата на област Благоевград“, подчерта Бисер Михайлов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене