Молебен за здраве в чест на българските пожарникари, горски служители, гранични полицаи и доброволци участвали в погасяването на горските пожари

Днес на проведена среща в село Габрово, организирана по инициатива на областния управител Николай Шушков и главен комисар Николай Николов, се отслужи молебен за здраве от Неврокопския митрополит Серафим в чест на българските пожарникари, горски служители, гранични полицаи и доброволци, участвали в погасяването на горските пожари на територията на област Благоевград и Република Северна Македония.

Министър-председателят Стефан Янев изрази своята благодарност към смелите мъже и жени за проявената човещина, за солидарността и съпричастността в погасяването на пожарите, като изказа похвала към професионализма и отдадеността на огнеборците от Благоевград и горски служители. Благодарност изказаха и гостите от Република Северна Македония, които изтъкнаха, че без помощта на българските пожарникари нанесените щети биха били в много по-големи размери.

 IMG 20210817 122033LIMG 20210817 t1 IMG 20210817 t2

Главен комисар Николай Николов също благодари за проявената смелост, решителност и доказана храброст на българските пожарникари, като уточни, че мястото, на което се прави срещата не е случайно. В дните, когато са правени обиколки за следене на пожарите, намиращи се на 10 км. от това място, заедно с областния управител г-н Шушков са спрели на храма „Свети Георги“ и са запалели свещ, след което е заваляло дъжд, затова е и взето решението именно на това място да се направи молебен за здраве в чест на всички участвали в погасяването на горските пожари на територията на област Благоевград и Република Северна Македония.
На провелата се среща присъстваха още инж. Георги Пармаков – Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”– Благоевград, старши комисар Георги Кандев – Директор на областна дирекция на МВР – Благоевград, г-н Васил Митов – Директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил, инж. Дамян Дамянов – Директор на Югозападното държавно горско предприятие, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, заместник-кметът на Община Благоевград Христо Дюлгеров и гостите от Република Северна Македония – Зулфикар Зеунула – зам.-директор на Дирекция „Защита и спасяване“, Звонко Пекевски – кмет на Община Берово, Горан Трайковски – кмет на Община Делчево и Драган Тренчовски – кмет на Община Пехчево.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене