Скандално съдийство срещу „Германея“ в Ботевград! Полицията едва спаси от линч съдията заради скандалното ръководене

Футболният отбор на „Балкан“ записа второ поредно равенство, след като завърши 2:2 с отбора на „Германея“(Сапарева баня)

Това бе среща от 5-тия кръг на Югозападната Трета лига, която за пореден път бе изпълнена с напрежение и спорове между съдии и отбори. Най-скандалната ситуация дойде пет минути преди края, след като съдията призна гол за домакините, след като първо го бе отменил.

Мачът започна с по-добра игра на домакините, които показаха самочувствие и излязоха в ролята на фаворит. Първата възможност бе в полза на домакините. В 6-ата минута Ивайло Златев се озова на добра позиция и стреля, но малко не му достигна да се разпише. Домакините търсеха ранно попадение в мача и няколко минути по-късно Ивайло Цветанов опита интересен удар, спасен от вратаря на гостите.

При първото си положение в мача, след грешка в отбраната на Балкан, отборът на „Германея“ поведе в резултата, въпреки натиска на домакините – 0:1. Попадението не сломи балканци и те продължиха добрата си игра, въпреки че вече губеха в резултата. В 15-ата минута хубав удар на Денис Мартинов с глава мина покрай вратата.“Зелените“ опитаха дълбока преса в полето на гостите, което ги принуждаваше да изпращат топката в предни позиции.В 24-ата минута след центриране на Ивайло Бояджиев, Иван Редовски отправи хубав удар, спасен от вратаря на гостите. При последвалата добавка обаче топката все пак влезе в мрежата, но страничният рефер бе сигурен в решението си и отсъди засада. Това породи претенции от страна на домакините, а мачът леко се изнерви. Положенията пред вратата на „Германея“ се редуваха, но все нещо не достигаше на „Балкан“ да изравни резултата. В 32-ата минута гостите можеха да удвоят преднината си, но вратарят Емил Петров излезе навреме и се намеси срещу връхлитащия го Даниел Димитров.

В крайна сметка закономерното се случи и в края на полувремето ботевградчани успяха да изравнят – 1:1. Иван Редовски изведе Ивайло Цветанов, който преодоля вратаря и оплете топката в мрежата.Така завърши и първото полувреме.

През втората част по-интересни положения липсваха. Двата отбора се впуснаха в здрава битка, която обаче не бе толкова футболна. Нарушенията валяха едно след друго, играта често бе спирана, а напрежението между двата отбора нарастваше. На няколко пъти отборът на „Германея“ опита късмета си чрез далечни удари, които обаче нямаха нужната точност.В 61-ата минута Ивайло Златев бе съборен в наказателното поле, а претенциите на домакините за дузпа не бяха удовлетворени. В 63-ата минута Иван Редовски стреля с глава покрай вратата, а в 69-ата Ивайло Цветанов пробва удар, който също не бе точен.

В 77-ата минута играч на гостите бе фаулиран. След изпълнения пряк свободен удар, вратарят Емил Петров не успя да се намеси по най-добрия начин. Топката тупна коварно, и се озова на крака на Даниел Димитров, който се разписа от непосредствена близост – 1:2.

Закономерно в края на мача страстите се нажежиха и за пореден път се стигна до грозни сцени. В 85-ата минута балканци стигнаха до попадение на Ивайло Златев, което бе отменено заради засада. Това предизвика бурна реакция от страна на играчите, които налетяха на съдията с искания за обяснение. Той остана безмълвен. Наложи се органите на реда да се намесят, за да охладят страстите. Ивайло Златев получи червен картон, но все пак след кратки разсъждения главния рефер зачете гола. Това пък от своя страна предизвика недоволство у гостите, които също скочиха на съдията. Наложи се повторно да се намесват органите на реда, а мачът заприлича на бойно поле. След като бе дадено продължението от 5 минути, двата отбора подновиха игра, но победител не бе излъчен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене