Без категория

Постижения в областта на фолклора на ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Брезница

училище брезница

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Брезница е училище с дългогодишни традиции.
Ученици взеха участие в Четвърти конкурс за млади изпълнители „Звезди в Радиото“, който се проведе на 30.03 2014 г. в гр. Благоевград, под ръководството на г-н Исмаил Даракчи. Те представиха общо четири песни, характерни за местната фолклорна област.
НАГРАДА НА НХГ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”, БЛАГОЕВГРАД ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ПОЛУЧИ: Айсел Исмаил Пенд – 6 клас
НАГРАДА НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ ПОЛУЧИ: Салие Мустафа Кальор – 6 клас.
В навечерието на българският празник „Цветница“, групата по Хореография към СОУ „Св. Св. Кирил и Методии“ , с. Брезница представиха танцът „Нямо хоро“ и „Тропанското“ на Национален конкурс по фолклорни танци и приложни изкуства, който се проведе в зала 3 на НДК, след като бяха класирани на пърбо място на общинско и областно ниво.
За невероятното си изпълнение, бяха класирани на II място и парична награда от 600 лв., както и симпатиите на всички присъстващи в залата.
Наред с учебно-възпитателните дейности, ученици и учители трескаво се готвят за отбелязване на 22 април- Ден на планетата Земя. Успоредно с това върви подготовка за участие в празненствата в град Гоце Делчев под патронажа на г-н Владимир Москов.
Ръководството на училището и всички учители подкрепят всяка инициатива на учениците, убедени повече от всякога, че инвестирайки в младите хора, се инвестира в бъдещето.
Нека поздравим всички спечелили ученици и да им пожелаем успех във всяко следващо начинание!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене