„Хебър“ пропусна дузпа, но би трудно с човек повече „Пирин“(Разлог)

Минимална победа с 1:0 срещу гостуващия „Пирин“(Разлог) записа футболният тим на „Хебър“ в мач от 5-тия кръг на Трета югозападна футболна лига

Единствения гол в срещата падна в 56-та минута, когато Георги Чакъров се разписа с кинжален удар. Това беше и първото попадение за родения в Смолян футболист с екипа на хебърци във всички първенства и турнири.

Малко след това отново Чакъров можеше да огорчи гостите още веднъж, но ударът му от движение срещна напречната греда на вратата на „Пирин“. Домакините удариха  една греда и през първото полувреме, а още във втората минута Цветелин Тонев пропусна да открие резултата от дузпа. Неговият удар бе слаб и стана лесна плячка за ветеранът Абди Абдиков.

Гостите също имаха своите възможности да огорчат нашите при редките си контри, но просто не си повярваха.В средата на втората част Пирин остана в намален състав заради изгонването на Георги Григоров. Този факт обаче подейства отпускащо в редиците на пазарджиклии и с обратен ефект за гостите, които с нищо не показваха, че са с човек по-малко. 20 минути преди края реферът Георги Андреев подмина с лекота втора дузпа за „Хебър“, а малко след това си затрая и при спорна ситуация в наказателното поле на домакините.

В крайна сметка 3-те точки от мача останаха за „Хебър“, който с актив от 12 точки дели второто място в класирането в компанията на „Вихрен“, „Септември“(Симитли) и Банско. А „Пирин“(Разлог) въпреки че играе много добре от началото на сезона все още няма победа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене