Собственичка на магазин в Югозапада ужасена! Взривиха пред очите й колата на гаджето на сина й

Двама с качулки запалиха лек автомобил „Мерцедес“ в Кюстендил. Той е бил паркиран до хранителния магазин „Бакалията“ на ул. „Христо Ботев“. Изгорели са предна решетка, предна дясна гума, преден десен калник и подкалник. Огнеборците са спасили останалата част от автомобила.
„Колата е собственост на Лора, приятелка на сина ми. Не е чак толкова скъпа, може би е 11-годишна. Почти не я ползваме да зареждаме магазина, тъй като на място си имат дистрибутори“, категорична е собственичката на магазина Таня Иванова, която е дългогодишна учителка в детска градина.
„Нямам никаква представа защо е запалена колата, не вярвам да са конкуренти, по-скоро сме избрани на случаен принцип. Сигурна съм обаче, че след като се изгледа добре видеозаписът от камерата, извършителите ще бъдат заловени. При единия от мъжете качулката е паднала, така че има вероятност да бъде разпознат. Дори се вижда как хвърля бутилката със запалителна течност от типа на тези коктейли „Молотов“, коментира детската учителка. „Ние си живеем тук, в къщата, не сме чули нищо. Магазинът е денонощен, разбрахме от продавачката, която е била на смяна през нощта“, коментира Таня Иванова.
Приятелката на сина й Лора имала от дълго време автомобила, но в момента била извън града. „Не знам колко струва колата. Не знам и дали е застрахована, предполагам, че те, младите, си знаят какво да правят. Но почти съм убедена, че може да се оправи“, категорична е жената.
„Учудена съм от инцидента. Таня е много оправна жена, клиентка ми е. Разбрана жена, не вярвам някой да й има зъб. Тя се занимава с имоти, оправя апартаменти, продава ти тук, в Кюстендил, и Благоевград. Ама явно това е някаква банда и действа ей така, на случаен принцип. Те, младежите, като спрат наркотиците, не знаят какво правят“, коментира търговка от съседен магазин.
Районното управление в Кюстендил работи по установяване причините за възникването на пожара.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене