Млад изпълнител от Филипово влезе в конкуренция с чалга идола Галин, наследил е таланта от дядо си акордеонист

20-годишният Дани от близкото до Гоце Делчев село Филипово проби на голямата попфолк сцена и вече се радва на широка популярност сред феновете на този стил музика.

Хора с познания в чалга средите вече го определиха за сериозен конкурент на идола Галин, който за кратко време се превърна в истинска сензация. Борбата между двамата за вниманието на нежната част на фенската маса на този тип музика е изключително сериозна, коментират запалянковци.

Младият певец учи музикална педагогика с народно пеене в Софийския университет. Преди това е учил в НХГ – Благоевград в паралелка с профил „Музика“. Дълги години е бил и танцьор в ансамбъл „Пиринска китка“. Има и много награди от национални и международни фолклорни конкурси.

Пред вестник „Струма“ Дани сподели, че е наследил таланта си от неговия дядо, който е акордеонист и певец. „Още от малък си ме влече попфолка, просто беше въпрос на време да започна да се занимавам с него“, коментира младежът. Той не крие любовта си и към фолклора.
Дани беше и най-младият участник във Фестивала на народното творчество в Доспат, който се проведе миналия уикенд./struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене