Вестник „Струма” спрете се, стига фалшиви новини…

„Струма” се изложиха за пореден път… с идеята за трупане на трафик пишат само глупости. Как може да напишете заглавие „Бедствие! Това вече е истински ад! Пожарът срина цяло село Ощава и унищожи половин Стара Кресна, хората евакуирани” При положение, че тези хора имат роднини извън България и научават новините от сайтове и телевизии… А с глупостите които пишете само стряскате хората, и какво спечелихте от това ?

Новината продължава:

Кресненското село Ощава изчезна в невиждания огнен ад днес, цяото село е погълнато от пламъците, всички къщи са изгорели, пожарът влезе в селото и остави безмълвни стотиците участващи в гасенето му, стигнал е и до ощавските минерални бани, които също са унищожени. Огънят е погълнал и половин Стара Кресна. Хората от двете села са евакуирани.

Истински огнен ад, това преживяват днес хората в Стара Кресна и околните села, където с часове вилнее голям пожар. Преди малко огънят бе спрян към други села, но все още има големи огнища.

Припомняме, че днес около 14 часа пламна гората над Стара Кресна, при разклона за село Мечкул. Вятърът бе силен и бързо разнесе огъня. Кълбата от дим стигнаха чак до Гърция, виждаха се и от Благоевград. Напрежението е голямо, гасенето продължава.

П. Петров

Лъженовината е подписана от П. Петров, който очевадно не е ходил до мястото на пожара ако въобще е реална личност. Един истински журналист не би написал такива лъжи…

ИСТИНАТА:

Както винаги ще научите от Топ Преса

Изгорели са баните в с. Ощава, една плевня и една къща… Заглавието на „Струма” : “Пожарът срина цяло село Ощава и унищожи половин Стара Кресна” е пълна лъжа и заслужават съд…

Да, пожарът е много голям и е обхванал  голяма площ, но не и  “Пожарът срина цяло село Ощава и унищожи половин Стара Кресна”.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене