Малките вредни навици, които могат да съсипят връзката

Човек може да развие много малки вредни навици, които да дразнят околните му. Те може да изглеждат дребни и незначителни, но в дългосрочен план могат да унищожат много неща. Никой не притежава вечно търпение. Затова събрахме списък с неща, които могат да навредят или направо да унищожат една връзка. Проверете дали не правите някои от тях:
1. Не говорите за проблемите
Ако потискате чувствата си и не говорите за тях с партньора си, има шанс да започнете да ги натрупвате. И така един ден, след като сте ги натрупали, те ще избухнат. Това носи чувство за негодувание, което малко по малко „чопли“ връзката ви и завършва с един грандиозен скандал, заради всички натрупали се емоции. Не е особено мъдро да правите това, а по-добре обърнете внимание на нещата, които ви притесняват и си говорете за тях възможно най-скоро, вместо да ги оставяте да се превърнат в едно чудовище.
2. Преструвате се, че сте съгласни
Когато не изразявате мнението си и какво мислите, това дава грешна представа на вашия партньор. Неговите очаквания ще бъдат построени върху нещата, които им казвате и показвате. Те ще си изградят грешна престава за това кои сте и когато това изображение бъде разрушено, това ще доведе до разочарование. Така че, не се съгласявайте с всичко, което партньорът ви каже, само за да избегнете конфликт, защото това ще доведе до повече болка и проблеми. Честността Е най-добрата политика.
3. Подигравате ѝ/му се твърде често

Хубаво е във връзката да присъства хумор, защото поддържа връзката жива и забавна. Но има тънка граница, която не бива да бъде прекрачвана. Има време, в което хуморът не трябва да се използва, а трябва да се подходи сериозно към нещата. Шегите много лесно могат да се превърнат в обиди и подигравки и да доведат до спорове. Човек трябва да знае какво да казва и какво не, защото да кажеш нещо обидно в неправилното време може да напомни на лоши опитности от миналото или да удари там, където боли. Не всичко е шега. Понякога е по-полезно да вземем нещата на сериозно, особено ако наистина държим на връзката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене