БЛАГОЕВГРАДЧАНИН: Търся жена

„Съпругата ми Здравка почина преди 3 години, оттогава съм без спътница в живота, имам нужда от другар, търся жена, с която да споделям дните си“, това заяви пенсионираният главен счетоводител с 38-годишен стаж и шахматист Димитър Шатев от Благоевград.

Той е бивш финансист, известен в Благоевград, зад гърба си има богат опит като главен счетоводител. Чичо е на бизнесмена Ромео Шатев. Трудовата му кариера стартирала през 1968 година в „Мототехника и автосервизи“ – Благоевград и през годините е заемал ръководни длъжности в счетоводните отдели на ТПК „Единство“ /цехове за шивашки и други дейности/,10 години е работил в ЗМК -Благоевград, пенсионирал се като главен счетоводител в „Мелиорации и борба с ерозията“ към Министерство на земеделието.

Д. Шатев дойде в редакцията на „Струма“ и разказа:

„Имам самостоятелно жилище в жк „Запад“, блок 54 в Благоевград, търся си спътница, на 10 август отбелзах 77-ата си годишнина.
Баща съм на две дъщери, които са поели по своя житейски път, имам и 51-годишен син, който за съжаление има проблеми със здравето…
Получавам 410 лв. пенсия, чувствам се физически здрав и активен, силен и отговорен човек съм, както зодията си – Лъв. Имам средства и искам само един близък човек, който да е до мен в радости и неволи. Нямам сериозни здравословни проблеми, кръвното ми налягане е 120/80, всеки ден си правя разходки, обичам да се движа. Изминавам пеш 7 км до село Дъбрава и обратно, общо 14 км за 1 час и половина. Любимото ми занимание е шах, играя всеки ден в клуба зад община Благоевград. Занимавам се по 1-2 часа, това е хобито ми. Всеки ден ходя да пазарувам и до „Кауфланд“, така си правя разходки и поддържам добър тонус, срещам се с хора, разговарям, но се чувствам самотен у дома. Нямам с кого да споделям старините си, на нас, възрастните хора, също ни се живее. Храня се предимно със зеленчуци, риба, картофи, ориз, без мазнини и захар. Тази диета ми е назначена от столичния специалист доц. Широв. Спазвам я за контролиране на холестерола, заради проблеми със слуха, свикнах да я спазвам повече от 20 години и така поддържам и теглото си. Не мога да съм в старчески дом, заради тези ограничения в храненето. Единственото ми условие е жената да бъде около 70-годишна и подвижна, да бъде и тя самотно живееща, както мен, и независима. Моето жилище е с две стаи и кухненски бокс, има и терса с южно изложение, апартаментът е обзаведен и няма нужда от ремонт. Ако жената има някакво хоби, да отглежда цветя или други любими занимания, безспорно ще се съобразя с тях, но без домашен любимец. Искам спокойни старини, уютен дом и кротка спътница, която да не е сприхава и скандална. Това е мечтата ми“, заключи бившият финансист, който има загуба на слуха – в дясното ухо има 100% загуба, а лявото има само 20% остатъчен слух и се поддържа от апарат, който трябва да се смени с по-мощен.
„Освен проблемите с глухотата ме тормози само самотата, искам само да имам дружба с жена, живее ми се“, заключи с чувство за хумор Д. Шатев.

Разговаря СЛАВА ИВАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене