Възстановена е активната спортно-тренировъчна дейност на Спортен комплекс „Пирин“ след извършената профилактика

Профилактиката на басейна в Спортен комплекс „Пирин“ бе планова и имаше за цел да се осигури точна и безаварийна работа на поддържаните системи. Това казаВалентина Атанасова, управител на комплекса. „Възстановена е активната спортно-тренировъчна дейност на Спортен комплекс „Пирин“ след извършената профилактика.

Модерното съоръжение бе затворено на 7 август за основно почистване на басейна и прилежащите части, което продължи до 15 август включително“, обясни Атансова. По думите й, профилактиката бе планова и имаше за цел да се осигури точна и безаварийна работа на поддържаните системи.

Първият работен ден на съоръжението бе 16 август, когато са били възстановени активната спортно-тренировъчна дейност и посещенията на спортисти и граждани. „В плувния басейн тренират стотици деца плувци от ПК „Пирин“ и „GD Sport”. Плувният басейн отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири“, каза още Атансова.

Басейнът е с размери 50х25м. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока. Освен това има специална система за почистване на съоръжението и резервоар с вместимост 1000 куб. м.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене