168 нови семейства в Перник за първите 8 месеца на 2017 г.

Повече жители на община Перник са сключили граждански брак през тази година в сравнение със същия период на миналата, съобщиха от общинския пресцентър.

По данни на общинското предприятие „Обредни дейности“ за първите осем месеца на 2017-та 168 нови семейства са сложили подписите си под брачните свидетелства. От новобрачните двойки 40 са избрали да си кажат „да“ на избрано от тях място извън ритуалната зала. Най-често изнесени граждански ритуали са правени в Двореца на културата, пред емблематичната за града сграда и в намиращия се там ресторант.

Граждански бракове са сключвани и в други ресторанти, където младоженците и техните близки са празнували сватбите. Изнесени ритуали се правят и на крепостния хълм над Перник. За осигуряване на длъжностно лице за провеждане на сватбени церемонии извън ритуалната зала се плаща 200 лева. Цената на сватбените церемонии в залата варира от 58 до 150 лева в зависимост от деня и часа. Все по-често през лятото са браковете и на перничани, които са на работа в чужбина.

Сключват се и смесени бракове, като при тях преобладават булките- българки. За сравнение през цялата 2016 г. са сключени общо 211 брака. Изнесените сватбени церемонии са били 53, а сключените смесени бракове – 13.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене