Роденият в Копривлен Петър Занев и неговият „Амкар“ с важна точка в първенството

Тимът на „Амкар“ отбеляза първия си гол през новия сезон, което даде надежда, че след фалстарта на руската Премиер лига идват по-дори дни за тима

Това стана при гостуването на Краснодар, завършило с изненадващо равенство – 1:1. Домакините поведоха с попадение на шведския национал Виктор Клаесон в средата на първата част, а в 76-ата минута Михаил Гашченков донесе точката на „Амкар“.

Петър Занев изигра много силен мач за гостите и в няколко ситуации беше близо до гола. Въпреки положителния резултат, отборът от Перм е последен в таблицата с едва 2 точки и голова разлика 1:7.

Дебют на вратата на Краснодар направи 18-годишният вратар Матвей Сафонов. Бишият халф на „Левски“ Жоао Жоазиньо също беше титуляр, а почивка получиха Кристиан Рамирес, Сергей Петров и Вандерсон.

Юношата и бивш футболист на „Пирин“(Благоевград) на Петър Занев действаше заедно с Михаил Сиваков и Секу Конде в защитата на „Амкар“.

Отборът от Перм се надяваше най-после да прекъсне серията си без гол в първенството, но статистиката сочеше, че „червено-черните“ не се бяха разписвали в нито един от последните си 4 мача срещу Краснодар преди този двубой.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене