Без категория

„Великденска магия“, е тазгодишната тема на ежегодните великденски празници които стартираха днес в ОДЗ „Джани Родари“ в Гоце Делчев

_MG_4323


Да се запознаят децата с великденските обичаи под формата на игри, забавления и състезания в ОДЗ „Джани Родари в Гоце Делчев  традиция от дълги години.

Празничната изложба на детското творчество в двора на детското заведение бе оценявано от жури, което бе максимално затруднено да определи най-добрите работи – рисунки и аранжировки, тематично свързани с християнските традиции на българина. Най-добрите разбира се, получиха специални награди.

С много емоции, настроение и смях, се проведе и детски великденски турнир по сръчност и бързина, бягане с чувал и теглене на въже.

ОДЗ „Джани Родари“ е с подчертана насоченост на възпитание и предаване у децата ценностите на българските традиции народното творчество. Показателно за това е и последното признание на детското заведение в тази насока. На националния фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, представеният видеофилм с пресъздадените от децата от Гоце Делчев традиции на Сирни Заговезни и Прошки е класиран на първо място.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене