Време „килър“: Инфекциозно на МБАЛ Благоевград препълнено, около 70 преминали с летни вируси и чревни инфекции, опасно горещо за хипертоници и хора със сърдечни проблеми

Африканските жеги и високите температури от 36-40 градуса, предизвикаха и истински бум на летните гастроентерологични проблеми, от началото на месеца до момента с оплаквания от разстройство, повръщане и общо неразположение през инфекционистите на болницата в Благоевград са минали около 70 пациента.

В момента Инфекциозно отделение на МБАЛ е препълнено с пациенти с чревни инфекции, резултат от горещините. Има и пациенти постъпили с хранителни отравяния. Вчера цяло семейство пострада след консумация по техни данни на развалено пиле, обаче лекарите твърдят, че е твърде възможно преди това да са консумирали и нещо друго. Факт е, че ако хранителните продукти в тези горещини не се съхраняват правилно бързо се развалят, така, че бъдете внимателни.

Отделно от този вид проблеми е във вихъра си и летния вирус, който предизвиква симптоми като повръщане, разстройство, втрисане и температура. За всички подобни оплаквания търсете лекарска помощ. Подобно е положението и в другите болници на областта. Както съобщихме, летният вирус повали и над 40 петричани, сред които много деца.

Пълно е и отделението в болницата в Сандански. Освен за този вид проблеми горещините се отразяват зле и на хората с високо кръвно налягане и сърдечни проблеми. Медиците съветват да бъдете внимателни при излагане на слънце, то е опасно. Опасно е също така внезапното излизане навън от много студено помещение с климатик на вън. Рязката смяна на температурата може да се окаже твърде опасна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене