Целия Югозапад се моли! Добра новина от Пирогов! Божидар от катастрофата край хижа над Кресна, вън от опасност, 4-те момчета вече са добре! Майките им месят питки за здраве

Божидар Христов, който пострада най-тежко катастрофата в Пирин над Кресна и бе транспортиран в Пирогов е добре, това съобщават лекарите от столичната клиника. Божидар имал малък хематом в главата и ще остане под лекарско наблюдение, ако хематомът не се разнесе в близките дни той ще бъде опериран, но състоянието му вече е вън от опасност за живота.

Останалите момчета, настанени в хирургия и ортопедия на МБАЛ Благоевград са добре след преживяния ужас. Георги Шатев е претърпял операция на крака, останалите имат травми на гърдите, счупени ребра, но са добре, казаха лекарите. Припомняме, че завчера вечерта 5 момчета, 4 от Кресна и едно от Благоевград паднаха с Фолксваген в почти 100 метрова пропаст и около 2 часа са стояли заклещени в автомобила.

Около 22 часа е подаден сигнал от случайно преминаваща жена, която извикала огнеборци и полиция. Младежите бяха спасени, най-тежко ранен бе шофьорът Божидар, заедно с него пострадаха Стилян Николов, Иван Везенков, Георги Шатев и техен приятел от Благоевград.

Случаят разтърси Кресна, кметът на града Н. Георгиев се срещна със семействата на пострадалите и предложи общината да помогне, хора се събираха, за да даряват кръв и да помогнат. Майките на момчетата носят питки за здраве в местната черква, градът се моли за бързото им оздравяване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене