„Лятна академия“ се провежда в средните училища в община Сатовча

За трета поредна година Общинската администрация в Сатовча, съвместно с фондация „Помощ за благотворителност в България“, провежда „Лятна академия“ на територията на четирите средни общински училища за децата до 14-годишна възраст.

Фондация „ПББ“ за традиционно предлага за децата от община Сатовча щафетно и различно от ежедневието лятно преживяване, което се отнася за четирите училища, а именно в Сатовча, Кочан ,Слащен и Вълкосел.

Инициативите са под формата на игри, чрез които децата имат възможност да навлязат в света на науката, ресурсите, природата и уменията.

Програмата е подготвена от опитен екип и са сформирани общо 5 групи от по 25 ученици, всяка разпределена в две възрастови групи – деца от 7 до 10 години и деца от 11 до 14 години.

Групите са формирани в четирите гимназии и в момента подготовката за обучението в прекрасното и различно лято тече във Вълкосел.

Мероприятието ще започне от 7. август и ще продължи до 19. август.

След Вълкосел щафетата на така наречената „Лятна  академия“ подема средното училище в село Слащен, където различното лятно обучение на децата ще бъде от 21. до 26. август.

Тази година „Лятната академия“ в община Сатовча стартира от 17. до 22. юли в СУ–Кочан, следвано от училището в общинския център в Сатовча от 24. до 29. юли.

Занятията се провеждат в базите на самите училища, въпреки че интересните занимания се провеждат предимно на открито като спортни площадки, училищни дворове и места в близост до самите училища, но в никакъв случай в училищните стаи и кабинети.

„Забавно е лятото на децата ни и тази година, защото голяма част от заниманията им са във вид на игри, забавления, походи, така че с това постигаме уникалното им развитие, учейки се по време на приятни емоции и забавления“, коментираха организаторите на поредната вълшебна за децата от община Сатовча „Лятна академия“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене